21 Kasım 2007 Çarşamba

Cenk Durmuşkahya Bitkisel Reçeller

YÜZ TEMİZLEME LOSYONU

1 Kaşık Biberiye
2 Kaşık kurutulmuş papatya çiçeği
4 bardak su

Biberiye ve papatya suda 15 dadika kaynatılır.
Karışım soğuduktan sonra süzülerek bitki parçalarından arındırılır ve kalan temiz sıvı bir kaba alınır. Yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız biberiye cildinizdeki mikropları öldürmeye, papatya da parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.



YUMUŞATICI

100 Gr. gül suyu
100 Gr. parafin

Parafin bir kapta kısık ateşte eritilir. Üzerine gül suyu eklenir. Karışım biraz ısıtıldıktan sonra şişeye alınır. Bu karışımı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Bir kaç uyğulamadan sonra cildinizin yumuşadığını göreceksiniz.


İpeksi Cilt

1 Kaşık hindistancevizi yağı
1 kaşık badem yağı
15 gr. balmumu
2 çay kaşığı salatalık özsuyu
2 damla esans

Esans dışındaki tüm malzemeler bir kaba konur ve orta ateşte, balmumu eriyene kadar karıştırılır. (Hangi esanstan hoşlanıyorsanız onu kullanabilirsiniz) Hepsi karıştırıldıktan sonra ateşten alınır ve muhafaza edileeği kaba konarak kullanılır.

LİMON KOLONYASI-Cilt için

100 gr. Gül suyu
100 gr. Parafin

Parafin bir kapta kısık ateşte eritilir. Üzerine gül suyu eklenir. Karışım biraz ısıtıldıktan sonra şişeye alınır. Bu karışımı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Bir kaç uygulamadan sonra cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz.


SAÇ TONİĞİ

30 Gr. Isırgan yaprağı
1/2 litre saf su
1/2 Sirke
20 Gr atkuyruğu
Atkuyruğu bitkisi ufak ufak parçalanır ve diğer malzemelerle birlikte cam bir kaba konur. 2 saat bekletildikten sonra karışım süzülür. Arzu edenler, karışımın hoş kokması için içine bir kaç damla lavanta esansı damlatabilir, süzülen karışım cam şişede saklanır. Bu tonik saçlarınızın çabuk büyümesine, kepeğin önlenmesine ve saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.


SALATALIK MASKESİ

1 Ortaboy Salatalık
1 Yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt tozu yada 3/4 fincan süt

Salatalık kabukları soyulmadan dilimlenir ve diğer malzemelerle mikserde iyice çırpılır, krem haline geldiğinde bir kaba boşaltılır ve yüze sürülür, 20 Dk. beklendikten sonra ılık suyla temizlenir.



ÇATLAYAN DUDAKLARA

30 gr. balmumu
1/2 çay kaşığı bademyağı
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya

Bal ısıtılarak iyice akışkan hale getirilir. Bademyağı hafif ateşte ısıtılır, sonra içine balmumu ilave edilir. Balmumu eridikten sonra bu malzeme ateşten alınır ve içine eritilmiş vanilya eklenir. Hepsi biraz daha karıştırıldıktan sonra muhafaza edilecek kaba sonur. Arzu edenler vanilya yerine naneyağı koyarak ferahlatıcı bir tat yaratabilir.



AÇIK RENKLİ SAÇLAR

3 Kaşık papatya çiçeği
3 kaşık nergis çiçeği
3 limon suyu
1 bardak su

Çiçekler kaynar suya atılır. Yarım saat dinlendikten sonra süzülür ve kalan suya eklenir. Bu karışımla saçlar ıslatılarak güneşte kurutulur. Bir kaç kullanımdan sonra saçlarınızın renginin açıldığını göreceksiniz.



KOYU RENK SAÇLAR

1 Bardak taze yeşil cevizin etki kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su

Bir kaba ceviz kabukları ve asma yaprakları sirke vve su eklenerek kısık ateşte kaynatılır. KArışım iyice koyulaştıktan sonra süzülür. Bu karışımla saçlar bir kaç kez art arda yıkanır. Saç rengi, pırasanın yeşil yaprakları kullanılarak da koyulaştırabilir; bunun için pırasanın yeşil yaprakları kaynatılıp süzülür. Bu suyla saçlar bir kaç kez yıkanır. 14.4.2007



SİMSİYAH SAÇLAR - DOĞAL BOYA

1/2 bardak çivitotu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2 bardak ebegümeci çiçeği
1/2 bardak su

Kurutulmuş çiçekler toz hale getirilir ve üzerine kaynar su dökülür. Bir saat kadar bekletildikten sonra bitkiler karıştırılarak malzemenin kıvamı arttırılır. Bu karışım saçlara sürülerek bir saat beklenir, daha sonra durulanır. Kuvvetli br boya olduğu için ele ve yüze bulaştığında hemen temizlemek gerekir. 14.4.2007



VÜCUT NEMLENDİRİCİSİ

2 kilo elme
1/2 bardak bademyağı
1/2 limon kabuğu

Elmalar doğranıp bir kaba konur ve üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Bu karışım yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fazla su dökülerek elmalar püre haline geitirilir. Limon kabuğu rendelenip bademyağıyla birlikte pürenin içine konur ve karıştırılır. KArışım vücuda sürülerek 10 dakika beklenir ve duş alınır. 14.4.2007
AYAKLARI RAHATLATMAK İÇİN

2 bardak biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su

Bitkiler küçük bir leğene konur ve kaynar su eklenir. Ilıyıncaya kadar beklenir ve tuz ilave edilir. Su hafifçe karıştırılır ve ayaklar 10-15 dakika içerisinde tutulur. Ayaklarınızı ovar ya da masaj yaparsanız karışım daha etkili olacaktır. 15.4.2007




BEYAZ DİŞLER İÇİN

1 Fincan öğütülmüş bögürtlen kökü
1 fincan kurutulmuş ve öğütülmüş böğürtlen yaprağı
1/2 fincan karbonat (toz halde içme sodası)
az miktarda kurutulmuş ve öğütülmüş nane

Öğütülmüş bitkiler bir kapta iyice karıştırılır. Daha sonra soda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan diş tozunu boş bir ilaç kutusunda muhafaza edebilirsiniz. Bu karışımla dişlerinizi günde bir kez fırçalarsanız dişleririnizin beyazlaşmasına yardımcı olur. 15.4.2007

2 yorum:

Unknown dedi ki...

www.fullguzelsozler.blogspot.com
bilgi için teşekkürler. cilt bakımı bilgisi için bu bloğa saygılar Bilgiler süper uzun zamandır takip ediyorum

Unknown dedi ki...

özellikle cilt nemlendiricisi Parfüm öncesinde kullanmayın daha sonra kullanılması daha faydalı olacaktır.

Design | Elque 2007